РНБОУ Рада національної безпеки і оборони України

Фінансування органів сектору безпеки і оборони України протягом січня-березня 2020 року здійснено у повному обсязі

Апарат РНБО України у рамках контролю за виконанням рішення Ради національної безпеки і оборони України від 2 листопада 2019 року «Про пропозиції до проекту Закону України «Про Державний бюджет України на 2020 рік» по статтях, пов’язаних із забезпеченням національної безпеки і оборони України», проаналізував стан відповідного фінансування сектору безпеки і оборони України протягом січня-березня 2020 року.

Фінансування сектору безпеки і оборони України за загальним фондом держбюджету за цей період здійснено у повному обсязі відповідно до помісячного розпису - 48 592,5 млн гривень.

Динаміка надходжень до спеціального фонду держбюджету у січні-березні 2020 року також була позитивною. За оперативними даними, до спеціального фонду державного бюджету за цей період надійшло понад 35% надходжень від річного плану.

Слід наголосити, що потреби сектору безпеки і оборони України у 2019 році профінансовано в обсязі 218 мільярдів гривень або 5,48% від ВВП, що відповідає вимогам Закону України «Про національну безпеку України».

За результатами проведеного аналізу Секретар РНБО України Олексій Данілов доручив Міжвідомчій робочій групі з підготовки матеріалів до засідання РНБО України з питання «Про пропозиції до проекту Закону України «Про Державний бюджет України на 2021 рік» по статтях, пов’язаних із забезпеченням національної безпеки і оборони України» підготувати пропозиції щодо підвищення ефективності використання бюджетних коштів.