РНБОУ Рада національної безпеки і оборони України

Заступник Секретаря РНБО України О. Соловйов ознайомився з готовністю Житомирщини до запобігання занесенню і поширенню коронавірусу

Заступник Секретаря РНБО України Олексій Соловйов у Житомирській ОДА взяв участь у нараді з питань запобігання занесенню і поширенню на території України гострої респіраторної хвороби, спричиненої новим коронавірусом.

Йшлося зокрема про рівень готовності області до можливої епідемії коронавірусу.

За словами голови ОДА Віталія Бунечка та начальника управління охорони здоров'я ОДА Миколи Суслика, 13 лютого ц.р. в області створена тимчасова обласна протиепідемічна комісія при облдержадміністрації та розроблений регіональний план протиепідемічних заходів щодо запобігання потраплянню та поширенню на території області випадків COVID-19. Визначені госпітальні бази, які прийматимуть хворих, медичний персонал області проінструктований та забезпечений індивідуальними засобами захисту - респіраторами, захисними масками, окулярами та біокостюмами, розроблені транспортні маршрути для двох медичних бригад.

Фахівці обласного лабораторного центру, який оснащений біокостюмами та спеціальним медичним транспортом, будуть першими контактувати з хворими в осередку хвороби, якщо захворювання виявлять на території регіону.

Також заплановано виділити з резервного фонду обласного бюджету 1,79 млн грн для закупівлі додаткових засобів захисту.

Персонал Житомирського прикордонного загону Державної прикордонної служби також забезпечений засобами індивідуального захисту - це безконтактні термометри, захисні маски і респіратори та захисні окуляри. На пунктах пропуску з Республікою Білорусь проводиться огляд усіх громадян, які прибувають звідти.

Фотогалерея