РНБОУ Рада національної безпеки і оборони України

О. Соловйов перевірив готовність військових медиків до роботи в умовах масового надходження хворих на гостру респіраторну хворобу, спричинену коронавірусом 2019-nCoV

Заступник Секретаря Ради національної безпеки і оборони України Олексій Соловйов відвідав Військово-медичний лікувально-реабілітаційний клінічний центр (м. Ірпінь), де ознайомився з можливостями розгорнутого 71-го військового мобільного госпіталю.

24-28 лютого ц.р. за розпорядженням Командувача медичних сил Збройних Сил України генерал-майора медичної служби Ігоря Хоменка відбулося тактико-спеціальне тренування (ТСТ) з розгортання 71-го військового мобільного госпіталю Національного військово-медичного центру «ГВКГ».

Лікарській та середній медичний склад Національного ВМКЦ «ГВКГ», військові фахівці-інфекціоністи, викладацький склад та слухачі Української військово-медичної академії, військовослужбовці 10-го регіонального санітарно-епідеміологічного загону відпрацьовували роботу військового мобільного госпіталю в умовах масового надходження хворих на гостру респіраторну хворобу, спричинену коронавірусом 2019-nCoV.

У ході тренувань розгорнуто 28 медичних локацій за відповідним функціональним призначенням. З метою імітування масового надходження можливих хворих участь у тренуванні взяли військовослужбовці ЗС України та Національної Гвардії України.

Заступник Секретаря РНБО України зазначив, що тренування на базі розгорнутого 71-го військового мобільного госпіталю відбулося успішно, його учасники вдосконалили практичні навички щодо організації прийому, сортування, проведення лікувально-діагностичних заходів інфекційним хворим на висококонтагіозне вірусне захворювання з повітряно-крапельним механізмом передачі.

Фотогалерея