РНБОУ Рада національної безпеки і оборони України

О. Данілов: Ключовий інтерес України – всебічне і повне розслідування всіх обставин катастрофи літака Boeing-737-800

Секретар Ради національної безпеки і оборони України Олексій Данілов і Секретар Вищої ради національної безпеки Ісламської Республіки Іран Алі Шамхані у Тегерані обговорили питання щодо розслідування авіакатастрофи літака Boeing-737-800 української компанії «Міжнародні авіалінії України» 8 січня 2020 року.

А. Шамхані висловив співчуття сім'ям загиблих в авіакатастрофі та наголосив на повній готовності Ірану до співпраці у розслідуванні катастрофи. Своєю чергою, Секретар РНБО України подякував іранській стороні за сприяння групі українських експертів, які працювали на місці трагедії.

О. Данілов заявив, що Україна наполягає на всебічному та повному розслідуванні всіх обставин катастрофи, забезпеченні дотримання міжнародно-правових норм.

О. Данілов особливо акцентував на першочерговій необхідності дослідження «чорних скриньок», підкресливши, що Україна має для цього всі технічні і наукові можливості.

Сторони погодилися з необхідністю максимально уникати політизації питання технічного розслідування і домовилися про необхідність інтенсифікації взаємодії експертів та спеціалістів.

У переговорах також взяв участь Надзвичайний і Повноважний Посол України в Ісламській Республіці Іран Сергій Бурдиляк, Перший заступник директора Національного бюро з розслідування авіаційних подій та інцидентів з цивільними повітряними суднами Ігор Мішарін.

Секретар РНБО України О. Данілов 15-17 лютого перебував з робочим візитом у Ісламській Республіці Іран на запрошення Секретаря Вищої ради національної безпеки Ісламської Республіки Іран А. Шамхані.