РНБОУ Рада національної безпеки і оборони України

РНБО України та Рада національної безпеки Грузії мають активізувати стратегічну співпрацю – О. Данілов та Т. Шарашенідзе

Секретар Ради національної безпеки і оборони України Олексій Данілов провів зустріч з Надзвичайним і Повноважним Послом Грузії в Україні Теймуразом Шарашенідзе.

Під час зустрічі О. Данілов підтримав ініціативу Т. Шарашенідзе активізувати і розширити співпрацю між РНБО України та Радою національної безпеки Грузії. «Потрібно перенести співробітництво між нашими відомствами у практичну площину», - сказав Секретар РНБО України.

Сторони також обмінялися думками щодо поточної безпекової ситуації у Європі та світі.

Секретар РНБО України висловив подяку Грузії за підтримку нашої держави у складні часи війни та боротьби за відновлення територіальної цілісності. «Нашій дружбі багато років, і наша нинішня боротьба із зовнішньою агресію схожа. Переконаний, що наші відносини, дружба, торгівля мають і надалі розвиватися», - зазначив О. Данілов.

На думку Секретаря РНБО, Україна та Грузія мають інтенсифікувати співпрацю у сфері євроатлантичної інтеграції. «Входження в НАТО - стратегічна мета України, закріплена в Конституції, і ми маємо спільно з Грузією рухатися у цьому напрямі», - зазначив О. Данілов, додавши, що перспективним у цьому контексті є співробітництво у кібернетичній сфері.

Своєю чергою, Т. Шарашенідзе запевнив у незмінності позиції Грузії щодо відновлення суверенітету та територіальної цілісності України над анексованим Кримом та тимчасово окупованими територіями Донбасу. Надзвичайний і Повноважний Посол Грузії в Україні також висловився за активізацію двостороннього співробітництва: «Наша співпраця має вийти на новий рівень, зокрема у питаннях взаємин з НАТО, деокупації та посилення демократичних інститутів».

Фотогалерея