РНБОУ Рада національної безпеки і оборони України

Оперативна група при Апараті РНБО України здійснює цілодобовий моніторинг та аналіз ситуації щодо розповсюдження нового коронавірусу

З 20 січня ц.р. при Апараті РНБО України створено оперативну групу з питань моніторингу та аналізу ситуації стосовно розповсюдження нового коронавірусу (2019-nCoV).

Секретар Ради національної безпеки і оборони України Олексій Данілов зазначив, що ситуація з поширенням нового коронавірусу перебуває на постійному контролі, і Апарат РНБО України володіє в повному обсязі всією необхідною інформацією щодо цього питання. За його словами, моніторинг розповсюдження нового коронавірусу (2019-nCoV) здійснюється стосовно країн Азії (насамперед КНР), Європи, США, та країн СНД, з якими Україна має спільний кордон.  

У цілодобовому режимі аналізуються і вивчаються заходи, яких вживають органи влади іноземних держав для запобігання подальшому поширенню вірусу, і статистика випадків пневмонії, спричиненої новим коронавірусом (2019-nCoV).

Українські органи влади реалізують планові заходи щодо недопущення поширення коронавірусу.

Так, Міністерством охорони здоров'я України з 26 січня ц.р. в аеропорту "Бориспіль" запроваджено температурний скринінг пасажирів на прямих авіарейсах з Китаю. Фахівці санітарно-карантинного підрозділу вже підготовлені, їх обладнання укомплектовано інфрачервоними термометрами. Тварини, що ввозяться в Україну, проходять спеціальний огляд ветеринарних служб.

Центром громадського здоров'я МОЗ України опубліковано оновлені поради ВООЗ щодо міжнародних перевезень через спалах нового коронавірусу у перекладі українською.

У цілому, станом на 26 січня п.р. проблемних ситуацій, пов'язаних з поширенням  коронавірусу в Україні, не виявлено, ситуація повністю контролюється, загальнодержавні інфекційні профільні медичні заклади готові надати відповідну допомогу громадянам.