РНБОУ Рада національної безпеки і оборони України

Олексій Данілов: Керівництво системою територіальної оборони України має перебувати у сфері компетенції Президента України – Верховного Головнокомандувача Збройних Сил України

Керівництво системою територіальної оборони України має перебувати у сфері компетенції Президента України - Верховного Головнокомандувача Збройних Сил України. На цьому наголосив Секретар Ради національної безпеки і оборони України Олексій Данілов під час міжвідомчої наради з питань оборони України, яка відбулася в Апараті РНБО України.

У нараді взяли участь Перший заступник Секретаря РНБО України Михайло Коваль, Перший заступник Міністра оборони України Іван Руснак, заступник командувача Сухопутних військ Збройних Сил України з територіальної оборони генерал-майор Анатолій Баргилевич, керівники профільних структурних підрозділів Апарату РНБО України.

Під час обговорення питання щодо удосконалення системи територіальної оборони України Секретар РНБО України наголосив на необхідності вироблення єдиних підходів до розробки її архітектури. Він також акцентував на необхідності прискорення підготовки відповідного законопроекту з урахуванням особливостей адміністративно-територіальної реформи, яку заплановано реалізувати в Україні.

«До системи територіальної оборони маємо залучити усіх суб'єктів сектору безпеки і оборони, а також включити до неї громадський сектор, - сказав О. Данілов. - Нам потрібно розуміти, яким чином ми долучаємо до системи територіальної оборони ветеранів, які повернулися з фронту. Окрім цього, не потрібно забувати про понад сім тисяч суб'єктів господарювання, які отримали ліцензії на здійснення охоронної діяльності, які також можуть бути корисними державі».

За результатами наради Секретар РНБО України дав доручення Першому заступнику Секретаря РНБО України генерал-полковнику М.Ковалю, якого відповідно до рішення РНБО України від 7 грудня визначено відповідальним за удосконалення системи територіальної оброни України, активізувати роботу за згаданим напрямом, та до кінця ц.р. подати відповідні пропозиції.

Фотогалерея