РНБОУ Рада національної безпеки і оборони України

В Апараті РНБО України розглянуто і обговорено стан виконання заходів оборонного огляду

В Апараті РНБО України під головуванням Секретаря Ради національної безпеки і оборони України Олексія Данілова відбулася міжвідомча нарада з питань оборони, під час якої, серед іншого, розглянуто і обговорено стан виконання заходів оборонного огляду.

Перший заступник Міністра оборони України Іван Руснак поінформував учасників наради, що 12 грудня відбулося заключне засідання Міжвідомчої робочої групи з питань проведення оборонного огляду, який здійснювався відповідно до Указу Президента України від 16 травня 2019 року № 225/2019 «Про рішення Ради національної безпеки і оборони України від 16 травня 2019 року «Про організацію планування в секторі безпеки і оборони України».

За словами І. Руснака, під час огляду було виконано завдання з оцінки загроз національній безпеці та перспектив розвитку безпекового середовища; планування сил та ресурсів; формування перспективної моделі організації оборони, Збройних Сил та інших складових сил оборони.

Звіт про результати проведення оборонного огляду, сказав Перший заступник Міністра оборони України, учора направлено до Кабінету Міністрів України, і після розгляду на засіданні уряду його буде передано до Апарату РНБО України.

Результати огляду, зазначили учасники наради, стануть основою для розробки Стратегії воєнної безпеки України, Стратегічного оборонного бюлетеня України, державної програми розвитку Збройних Сил України та Плану оборони України.

Під час наради, у якій взяли участь Перший заступник Секретаря РНБО України Михайло Коваль, представники Міністерства оборони України та керівники профільних структурних підрозділів Апарату РНБО України, було розглянуто інші актуальні питання національної безпеки, зокрема, щодо виконання програми «Сапсан», проектів «Нептун» та «Вільха».

Фотогалерея