РНБОУ Рада національної безпеки і оборони України

Секретар РНБО України Олексій Данілов взяв участь у презентації роботи навчального ситуаційного центру кібербезпеки Інституту спеціального зв'язку та захисту інформації НТУУ «КПІ імені Ігоря Сікорського»

Секретар Ради національної безпеки і оборони України Олексій Данілов взяв участь у презентації роботи навчального ситуаційного центру кібербезпеки Інституту спеціального зв'язку та захисту інформації Національного технічного університету України «Київський політехнічний інститут імені Ігоря Сікорського», зустрівся з викладачами та студентським складом навчального закладу.

Під час заходу співробітники та курсанти Інституту розповіли про основні напрями роботи установи, процеси модернізації підготовки військових та цивільних кадрів, а також про досягнення курсантів та випускників Інституту.

Крім того, керівництво Інституту презентувало Секретареві РНБО України особливості функціонування навчального ситуаційного центру кібербезпеки, зокрема, можливості центру з аудиту та оцінки захищеності комп'ютерних систем, розвідки та прогнозування кіберінцидентів, моделювання та попередження кібератак.

Секретар РНБО України відзначив високий рівень викладацького складу Інституту спеціального зв'язку та захисту інформації НТУУ «КПІ імені Ігоря Сікорського» та наголосив на необхідності підсилення підготовки військових спеціалістів з кібербезпеки. Зокрема, на думку Олексія Данілова, їм необхідно надавати більше практичних можливостей застосовувати отримані знання, акцентувавши увагу на перспективності проведення пен-тестів у державних установах.

На думку Олексія Данілова, «кібер, ІТ та аналітика великих даних - це ключові пріоритети для України». «Це майбутнє нашої держави», - сказав він, висловивши переконання у необхідності збільшення обсягів підготовки відповідних фахівців Інституту зі 140 до 200 осіб та залучення їх до роботи, зокрема, Національного центру кібербезпеки.

Секретар РНБО України також взяв участь у церемонії покладання квітів до меморіальної дошки розвідникові, генерал-майорові Збройних Сил України, Герою України Максиму Шаповалу.

Фотогалерея