РНБОУ Рада національної безпеки і оборони України

Секретар РНБО України О. Данілов провів зустріч із заступником Міністра оборони, Державним секретарем Міністерства оборони Королівства Норвегія пані Т.Скуген

Секретар Ради національної безпеки і оборони України Олексій Данілов провів зустріч із заступником Міністра оборони, Державним секретарем Міністерства оборони Королівства Норвегія пані Туне Скуген.

Під час зустрічі сторони обговорили актуальні питання двостороннього співробітництва й обмінялися думками щодо поточної безпекової ситуації в Європі та світі в контексті агресії РФ проти України.

Секретар РНБО України висловив вдячність за підтримку України з боку Норвегії у складні часи війни та боротьби за відновлення суверенітету над тимчасово окупованими територіями. «Ми дуже цінуємо внесок Норвегії та вашу стійкість у питанні збереження санкцій проти російського агресора», - зазначив він, додавши, що для Президента України Володимира Зеленського ключовим є припинення військових дій на Донбасі та вирішення гуманітарних питань.

О. Данілов також наголосив на зростаючому значенні питань безпеки у кіберсфері. «Сьогодні кіберзагрози виходять на перший план, і всі країни мають бути відповідно підготовлені до протидії їм», - сказав Секретар РНБО України, висловивши сподівання на поглиблення співпраці з Норвегією у сфері кібербезпеки.

Своєю чергою, Т. Скуген зазначила, що кіберзагрози «формують новий безпековий вимір», та наголосила на необхідності розвивати системну міжнародну співпрацю у цій сфері.

Також заступник Міністра оборони, Державний секретар Міністерства оборони Королівства Норвегія відзначила прогрес України у напрямку реформування сектору безпеки і оборони, боротьби з корупцією та реформи системи державних закупівель.

Т. Скуген запевнила у незмінності підтримки України у її боротьбі за відновлення територіальної цілісності, і висловила готовність і надалі поглиблювати двосторонню співпрацю. «Ми засуджуємо порушення з боку Росії міжнародного права, підтримуємо санкційний тиск,  - сказала вона. - Ми підтримуємо Президента Володимира Зеленського у питаннях євроінтеграції, боротьби з корупцією і подальших реформ».

Фотогалерея