РНБОУ Рада національної безпеки і оборони України

Заступник Секретаря РНБО України Сергій Кривонос провів нараду щодо організації проведення демонстраційного показу нових і модернізованих зразків автомобільної та бронетанкової техніки для Збройних Сил України

Заступник Секретаря Ради національної безпеки і оборони України Сергій Кривонос провів нараду щодо організації проведення демонстраційного показу нових і модернізованих зразків автомобільної та бронетанкової техніки для Збройних Сил України.

В узгоджувальній нараді взяли участь представники Міністерства оборони України, Генерального штабу Збройних Сил України, керівництво ДК «Укроборонпром», керівники підприємств оборонно-промислового комплексу.

«За підтримки нового керівництва «Укроборонпрому» та Начальника Генерального штабу Збройних Сил України в максимально короткі терміни буде організовано та проведено змагання серед військових автомобілів та бойових броньованих колісних машин з перевірки заявлених характеристик техніки, надійності та унеможливлення у майбутньому обвинувачень в лобіюванні тих чи інших інтересів при закупівлі техніки», - сказав С. Кривонос.

За його словами, програма показу передбачатиме три етапи: подолання перешкод на автодромі заводу КрАЗ; марш на Житомирський полігон; подолання природних перешкод на полігоні у комплексі зі стрільбою вдень і вночі. Усі етапи змагань фільмуватимуться з землі та з повітря.

«Контролювати чесність змагань, - зазначив заступник Секретаря РНБО України, - будуть представники видів Збройних Сил України - ті, хто потім буде експлуатувати зразки та техніку в «полях».

Після завершення показу зразків автомобільної та бронетанкової техніки, сказав С.Кривонос, заплановано «відкрите об'єктивне підведення підсумків», до участі у якому запрошуватимуться «виробники цієї техніки, керівництво Міністерства оборони України, Генерального штабу Збройних Сил України, Національної гвардії України, Служби безпеки України, Державної прикордонної служби України, керівництво ДК «Укроборонпром», а за можливості - Президент України-Верховний Головнокомандувач Збройних Сил».