РНБОУ Рада національної безпеки і оборони України

Активна робота триває - роз’яснення Апарату РНБО України щодо інформаційних повідомлень про ситуацію навколо телеканалів «112» і «NewsOne»

Сьогодні ряд ЗМІ оприлюднили некоректні інформаційні повідомлення, суть яких зводилася до того, що «РНБО України не вводитиме санкції проти телеканалів 112 і NewsOne».

Звертаємо вашу увагу, що у відповіді Апарату РНБО України на запит ІА «Українські новини» йшлося про таке.

Пропозиції Верховної Ради України щодо застосування санкцій, внесені Постановою Верховної Ради України від 4 жовтня 2018 року № 2589-VIII «Про схвалення пропозицій щодо застосування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій)», були розглянуті на засіданні РНБО України 19 березня 2019 року.

РНБО України доручила Службі безпеки України завершити перевірку юридичних осіб, перелік яких наведено в додатку 1 до вказаної вище Постанови Верховної Ради України, щодо діяльності, яка дає підстави для застосування до них обмежувальних заходів, передбачених Законом України «Про санкції».

Апарат РНБО поінформував, що станом на сьогодні Службою безпеки України фактів, підтверджуючих участь зазначених юридичних осіб у терористичній діяльності, не надано, проте Служба продовжує  роботу. РНБО України чекає на висновки спецслужби для прийняття відповідних рішень.

Просимо представників ЗМІ уважно ставитися до інформації, що її надають державні органи, і не робити хибних та поспішних висновків. Ще раз підкреслюємо - активна робота у цьому напрямку триває.