РНБОУ Рада національної безпеки і оборони України

Радником Секретаря РНБО України з інформаційної безпеки став фахівець з громадянських технологій Денис Гурський

Фахівця з громадянських технологій та відкритих даних Дениса Гурського призначено радником Секретаря Ради національної безпеки і оборони України Олександра Данилюка.

Основним завданням Д. Гурського на цій посаді стане участь у розробці стратегічних програм підсилення інформаційної безпеки на виконання Стратегії національної безпеки України, додаткова координація відповідних робочих груп, взаємодія з міжнародними партнерами.

Секретар РНБО України Олександр Данилюк зазначив, що всі аспекти інформаційної безпеки є одним з пріоритетних напрямів роботи Ради. «Україна вже зробила великий прогрес у побудові інфраструктури даних урядових організацій, тепер саме час ці дані захистити. І ми хочемо запропонувати нові механізми такого захисту», - сказав він.

За словами Д. Гурського, ключовими напрямами роботи на 2019-2020 рр. стануть зокрема налагодження міжнародного партнерства та залучення закордонних експертів, вдосконалення механізмів державно-приватного партнерства у сфері інформаційної безпеки; впровадження кращих практик шляхом кооперації з ІТ-сектором; проведення широкої просвітницької кампанії для громадськості та проведення відповідних тренінгів для державних службовців.

Повний стратегічний план та робочу групу презентують восени 2019 року. Також буде проведено ряд робочих зустрічей, публічних експертних обговорень для фіналізації формування напрямів реалізації стратегії.

Денис Гурський - голова правління громадської організації SocialBoost і співзасновник інкубатора 1991 Open Data Incubator та хабу розвитку громадянських технологій 1991 Сivic Tech Center.