РНБОУ Рада національної безпеки і оборони України

Олександр Данилюк: Зараз це наш обов’язок – цінити і пам’ятати, завдяки кому і якою ціною нам дістається мир

Секретар Ради національної безпеки і оборони України Олександр Данилюк взяв участь в урочистостях з нагоди 5-ї річниці Дня пам'яті Героїв Іловайської битви, що відбулися сьогодні на Михайлівській площі.

«У цей день ми шануємо усіх, хто віддав своє життя за мир в Україні та тих, хто пережив цей кошмар. 5 років минуло з моменту трагічних подій у Іловайську. 368 хлопців віддали своє життя за волю і свободу України. 429 було поранено. 18 перебувають в полоні. Скалічено тисячі життів мирних мешканців, втрачено частину території, - все це результат однієї з підступних пасток, яку створив агресор для України», - сказав Секретар РНБО України під час виступу перед воїнами АТО та родичами загиблих воїнів.

Олександр Данилюк підкреслив, що агресор зробив це, щоб залякати Україну. «Але подвиг бійців, які брали участь у боях за Іловайськ, ще сильніше об'єднав українців та змусили ще більшою звитягою протистояти загарбникам», - сказав він.

Секретар РНБО України зазначив, що саме народ - мужній, сильний і непохитний є основою нашої державності, реальним носієм влади.

«Ніхто з тих 1700 солдат та всіх захисників України не думали про регалії чи звання героя. Вони просто діяли, оскільки інакше просто не могли. Вони захищали своїх побратимів, свою землю, своїх рідних, виконували свій обов'язок. Але зараз це наш обов'язок - цінити і пам'ятати, завдяки кому і якою ціною нам дістається мир», - підкреслив Секретар РНБО України у своїй промові, звернувшись до учасників іловайської битви.

«Я хочу висловити слова щирої вдячності всім, хто особисто брав участь у тих подіях, хто боронив нашу землю від загарбників, за вашу мужність і самопожертву. Дякую всім героям України!»

Секретар РНБО України також поклав квіти до дошки пошани загиблих героїв АТО та поспілкувався з матерями загиблих героїв.

Фотогалерея