РНБОУ Рада національної безпеки і оборони України

С. Кривонос: Потрібна нова нормативна база у сфері військово-патріотичного виховання молоді

Заступник Секретаря Ради національної безпеки і оборони України Сергій Кривонос наголошує на необхідності ухвалення нової нормативної бази у сфері військово-патріотичного виховання молоді.

В інтерв'ю інформаційному агентству Міністерства оборони України «Армія Інформ» С. Кривонос повідомив, що зусилля у царині патріотичного виховання молоді об'єднали волонтери і громадські організації. «У жодному разі це не є намаганням створити якусь юридичну особу, яка поглинула б усіх, - сказав він. - Нині важливо досягти єдиного розуміння, понятійного апарату й законодавчого забезпечення. Потрібні документи, які чітко визначають, хто є хто у військово-патріотичному вихованні, та які завдання виконує».

Заступник Секретаря РНБО України зауважив, що міністерства та відомства, які опікуються цим питанням, вирішують його «на тактичному рівні», додавши, що подекуди державні кошти, які виділяються на військово-патріотичне виховання, використовуються певними органами влади не за призначенням. «Співпрацею із громадськістю прагнемо вирішувати стратегічні завдання», - сказав він.

«Потрібна нова нормативна база. Ми її якраз напрацьовуємо і винесемо на розгляд нового складу Верховної Ради України», - сказав С. Кривонос.