РНБОУ Рада національної безпеки і оборони України

Секретар РНБО України провів зустріч з Заступником держсекретаря США з енергетичних питань і з тимчасово повіреним у справах США в Україні

Секретар Ради національної безпеки і оборони України Олександр Данилюк провів зустріч з Заступником державного секретаря США з енергетичних питань Кентом Логсдоном та з тимчасово повіреним у справах Сполучених Штатів Америки в Україні Вільямом Тейлором.

Під час зустрічі сторони обговорили питання енергетичної безпеки України, зокрема, діяльність НАК «Нафтогаз України», питання ядерної енергетики України та перспективи співробітництва у цій сфері.

Олександр Данилюк зауважив на важливості диверсифікації джерел та шляхів постачання природного газу в Україну, вдосконалення енергетичної інфраструктури.

В свою чергу Кент Логсдон висловив підтримку Україні, зокрема, щодо наслідків для Європи будівництва Російською Федерацією газогону «Північний потік-2». «Це геополітичний проект, що становить загрозу енергетичній безпеці усієї Європи», - зазначив він. Також він запевнив у готовності Сполучених Штатів й надалі надавати всебічну допомогу Україні на її шляху до здобуття енергетичної незалежності.

Фотогалерея