РНБОУ Рада національної безпеки і оборони України

С. Кривонос: Сьогодні спущений на воду перший середній розвідувальний корабель (СРЗК) для потреб Військово-Морських Сил

Сьогодні спущений на воду перший середній розвідувальний корабель (СРЗК) для потреб Військово-Морських Сил Збройних Сил України, збудований на ПРаТ «Завод «Кузня на Рибальському» на замовлення Міністерства оборони України.

Про це повідомив заступник Секретаря Ради національної безпеки і оборони України Сергій Кривонос, який взяв участь у церемонії.

За його словами, СРЗК обладнаний сучасними засобами ведення радіо-, радіотехнічної, радіолокаційної, оптико-електронної розвідки. «Більшість спеціального обладнання виготовлено в Україні, і відповідає кращим світовим зразкам. Раділи очі наших військових моряків - перший вже на воді», - наголосив він.

С. Кривонос наголосив, що «Кузня на Рибальському» спроможна «закрити потребу катерів середнього та малого класу для Військово-Морських Сил України у Азовському та Чорному морях». «Є все - потужності, фахівці та майстри, інженери та конструктори на підприємстві, є бажання і є потреба у наших військових моряків - залишилася справа за фінансуванням потреб Міністерством оборони України, та виділенням на це коштів Кабінетом Міністрів України», - сказав заступник Секретаря РНБО України.