РНБОУ Рада національної безпеки і оборони України

Вітання Секретаря РНБО України О.Турчинова з нагоди Дня українського добровольця

Шановні воїни-добровольці, славетні сини і доньки України! Щиро вітаю зі святом!

Події 2014 року стали найбільш драматичними та небезпечними випробуваннями для нашої країни. Скориставшись зрадою маріонеток, що втекли з країни після Революції Гідності, руйнацією влади, страшною економічною кризою та свідомим знищенням протягом багатьох років Збройних Сил і всього сектору безпеки і оборони, на Україну напав сильний і жорстокий ворог.

Для відновлення ЗСУ, забезпечення зброєю та технікою, одягом і харчуванням, необхідний був час. Але його в нас не було, оскільки російський агресор, окупувавши Крим, розпочав війну на Донбасі. Ворог детально знав ситуацію, що склалася в нашій державі, тому діяв цинічно та зухвало.

У мене не було іншого вибору як звернутися до справжніх патріотів України з проханням не очікувати повісток, не чекати, поки відбудеться відновлення, забезпечення та злагодження ЗСУ, а йти добровольцями захищати свою країну.

Так почалося формування добровольчих батальйонів МВС, Національної гвардії, територіальної оборони. Добровольці з легкою стрілецькою зброєю, за відсутністю одностроїв, - у власному одязі, без бойової підготовки, але з великими серцями та відповідальністю перед країною, пішли на схід, і ціною своєї крові та власного життя зупинили набагато сильнішого ворога.

Саме добровольчі батальйони, прийнявши на себе перший удар, дали нам можливість провести мобілізацію, підготувати та озброїти армію, сформувати Національну гвардію, та придушити сепаратистські заколоти, що були організовані спецслужбами РФ на півдні та сході України.

Вічна пам'ять і шана героям, які загинули за Батьківщину!

Ворог, що сподівався на легку перемогу, прорахувався і програв! Його наступ зупинили найкращі сини і доньки українського народу! Саме в ті вирішальні для держави часи, коли піднявся масштабний добровольчий та волонтерський рух, була сформована незламна, непереможна українська нація, яка довела всьому світу, що Україна здатна себе захистити!

 Добровольчий рух назавжди увійшов в історію героїчної боротьби і перемоги України, він завжди буде підтвердженням могутності і незламності нашої держави і її народу!

Зі святом, герої!

Нехай Господь береже вас, ваші родини та нашу Україну!

Слава Україні! Героям Слава!