РНБОУ Рада національної безпеки і оборони України

Збройні Сили України отримали нові літаки, гелікоптери та БПЛА

Сьогодні на аеродромі під Києвом Президент, Верховний Головнокомандувач Збройних Сил України Петро Порошенко передав до Збройних Сил України потужну військову техніку.

До складу Збройних Сил України було передано бойові літаки: багатоцільові винищувачі МіГ-29, важкі багатоцільові високоманеврові всепогодні винищувачі Су-27, бойові та транспортні гелікоптери, навчально-бойові літаки Л-39, та безпілотні авіаційні комплекси.

На аеродромі були присутні Секретар Ради національної безпеки і оборони України Олександр Турчинов,  Міністр оборони України Степан Полторак, Начальник Генерального штабу ЗСУ Віктор Муженко.

Після церемонії передачі техніки до ЗСУ присутні оглянули  новий український військово-транспортний літак Ан-77. За словами Секретаря РНБО України, цей літак - "один з найкращих у своєму класі, та повністю відповідає стандартам НАТО". "Унікальність цієї потужної повітряної машини в тому, що їй для зльоту і посадки достатньо 800 метрів непідготовленого грунту. Габарити вантажної кабіни повітряного судна дійсно вражають, він може перевозити великогабаритну та важку військову техніку, гвинтокрили та 300 десантників, і повинен стати основним літаком Десантно-штурмових військ України", - наголосив О. Турчинов.

Фотогалерея