РНБОУ Рада національної безпеки і оборони України

Оборонна виставка IDEAS-2018: Перший заступник Секретаря РНБО України Олег Гладковський провів зустріч з Федеральним міністром оборонної промисловості Ісламської Республіки Пакистан пані Зобаїдою Джалал

Перший заступник Секретаря Ради національної безпеки і оборони України Олег Гладковський на чолі української делегації провів зустріч з Федеральним міністром оборонної промисловості Ісламської Республіки Пакистан пані Зобаїдою Джалал напередодні офіційного відкриття міжнародної оборонної виставки IDEAS-2018 у місті Карачі.

У перемовинах з української сторони також взяли участь Генеральний директор Державного концерну «Укроборонпром» Павло Букін та Посол Україні в Ісламській Республіці Пакистан Володимир Лакомов.

Пакистанські високопосадовці високо оцінили рівень двосторонньої військово-технічної співпраці. Федеральний міністр підкреслила, що не випадково її зустріч саме з делегацією України стала першою серед усіх запланованих двосторонніх заходів у рамках оборонної виставки.

Під час зустрічі Перший заступник Секретаря РНБО України поінформував Федерального міністра про акт агресії проти українських військових в акваторії Керченської протоки, а також про факти брутального порушення міжнародного права з боку Російської Федерації.   

Крім того, сторони обговорили стан реалізації двосторонніх проектів військово-технічної співпраці, зокрема, питання виробництва танків, а також наголосили на значних перспективах співробітництва у сфері розвитку ВМФ. Особливу зацікавленість Міністра викликала пропозиція української сторони щодо організації навчання та підвищення кваліфікації пакистанських фахівців у вищих навчальних закладах України.

Міжнародна виставка IDEAS (International Defence Exhibition and Seminar) вважається однією з провідних міжнародних оборонних виставок та проходить раз на два роки. Водночас, ринок озброєнь Азійського регіону на сьогодні є одним з найбільших у світі, що відкриває значні перспективи для розвитку військово-технічного співробітництва.