РНБОУ Рада національної безпеки і оборони України

Секретар РНБО України О. Турчинов провів зустріч з депутатами Парламенту Естонської Республіки

Секретар Ради національної безпеки і оборони України Олександр Турчинов провів зустріч з Головою Комітету закордонних справ Парламенту Естонської Республіки Марко Міхкельсоном та депутатами Парламенту Естонії.

Під час зустрічі сторони обговорили ситуацію, що склалася на сході України внаслідок агресії РФ, питання щодо інформаційної, енергетичної та кібернетичної агресії Росії.

«Ми не бачимо жодної спроби Путіна зупинити збройний конфлікт на сході, навпаки, РФ робить все для того, щоб ескалація конфлікту тривала, збільшуючи свою військову присутність вздовж українсько-російського кордону», - сказав Секретар РНБО України.

За словами О. Турчинова, Росія - це країна, де тероризм став формою зовнішньої політики держави. «Доказом цього є не тільки агресія проти України, але і хімічна атака в Солсбері та гібридні технології впливу на політичну ситуацію в багатьох країнах Заходу», - наголосив він, додавши, що будь-яке пом'якшення ставлення до Росії Кремль вважатиме перемогою.

Секретар РНБО України наголосив, що для нашої держави важлива послідовна та єдина позиція ЄС щодо продовження санкцій проти РФ. «Водночас, продовження будівництва Північного потоку завдає значної шкоди економіці та безпеці України, повністю суперечить санкційній політиці, послаблюючи енергетичну та економічну безпеку Європи», - додав він.

Також співрозмовники обговорили питання інтенсифікації військово-технічної співпраці з країнами ЄС, зокрема, спільні проекти в оборонно-промисловому комплексі. «Україна - це щит Європи, тому посилення наших оборонних позицій - це, фактично, посилення обороноздатності та безпеки Європи», - наголосив О. Турчинов.

Своєю чергою, М. Міхкельсон наголосив, що Естонія - надійний друг України, «завжди буде повністю підтримувати вашу країну як на європейському рівні, так і на рівні Північноатлантичного альянсу».

Фотогалерея