РНБОУ Рада національної безпеки і оборони України

О. Гладковський провів зустріч з послами України в країнах Близького Сходу та Південно-Східної Азії

Перший заступник Секретаря Ради національної безпеки і оборони України Олег Гладковський провів зустріч з послами України в країнах Близького Сходу та Південно-Східної Азії.

Він наголосив, що систематичне інформування представників військових структур країн перебування про можливості українського ОПК суттєво допомагає в укладанні контрактів щодо закупівлі українського озброєння та військової техніки.

О. Гладковський назвав надзвичайно перспективними напрямки військово-технічного співробітництва з державами Близького Сходу та регіону Південно-Східної Азії.

На його переконання, особливо потрібно акцентувати увагу на виробничій кооперації України з зазначеними країнами, зокрема, на спільних проектах у бронетанковій галузі, модернізації військової техніки, створенні нових високоточних засобів ураження, авіаційній сфері.

Також під час зустрічі високопосадовець звернув увагу, що з деякими державами регіону Україна не підписала угоди про військово-технічну співпрацю, і тому дуже важливо активізувати роботу у цьому напрямку.

О. Гладковський наголосив, що ефективне поширення інформації про кроки нашої держави у напрямку лібералізації ринку озброєння, зокрема, щодо спрощення процедури експорту товарів військового призначення та імпорту комплектуючих до них, не лише сприятиме покращенню іміджу нашої держави, але і розширить співпрацю з іноземними партнерами.