РНБОУ Рада національної безпеки і оборони України

О. Турчинов після випробувань крилатої ракети: Наші ракети здатні забезпечити надійну оборону Чорноморського та Азовського узбережжя

На півдні Одеської області відбувся черговий етап випробувань української крилатої ракети, на яких був присутній Секретар Ради національної безпеки і оборони України Олександр Турчинов.

«Сьогодні під час важливого етапу льотних випробувань крилата ракета українського виробництва повністю виконала заплановану програму», - сказав О. Турчинов, додавши, що було точно вражено морську ціль на відстані 100 км.

Секретар РНБО України підкреслив, що ракети цього класу - це потужна високоточна зброя, «здатна знищувати будь-які морські та наземні цілі».

«Українські крилаті ракети здатні забезпечити надійну оборону Чорноморського та Азовського узбережжя, вражаючи ворожі плавзасоби на відстані до 300 кілометрів, за потреби, навіть в портах їх базування», - наголосив він.

За словами О. Турчинова, за допомогою крилатих ракет можуть також бути знищені військові та інфраструктурні об'єкти, зокрема, «стратегічні мости та поромні переправи у випадку їх використання ворогом для агресії проти нашої держави».

Фотогалерея