РНБОУ Рада національної безпеки і оборони України

О. Гладковський: Значний потенціал України та КНР дозволяє говорити про розширення напрямків кооперації в сфері ВТС

Перший заступник Секретаря Ради національної безпеки і оборони України Олег Гладковський взяв участь у прийнятті з нагоди 91-ї річниці заснування Народно-визвольної Армії Китаю.

О. Гладковський привітав Надзвичайного та Повноважного посла КНР в Україні пана Ду Вея, військового, військово-морського та військово-повітряного аташе посольства, старшого полковника Цао Сяоцзяня, а також увесь склад дипломатичного представництва із річницею.

Перший заступник Секретаря РНБО України подякував за запрошення, зазначивши, що Народно-визвольна Армія Китаю є однією з найсильніших у рейтингу армій світу завдяки військовому забезпеченню та технічній складовій.

О. Гладковський побажав китайським військовим надійно стояти на сторожі спокою і блага КНР, впевнено захищати свій народ, а також мирного неба над нашими країнами.

Він наголосив, що сьогодні Україна та Китай започаткували багато спільних проектів у сфері оборонно-промислового комплексу, які значною мірою допомагають укріпити боєздатність обох держав та гідно відповідати зовнішнім та внутрішнім загрозам.

За словами О. Гладковського, військово-технічна співпраця з КНР є для України пріоритетною, а значний науково-технічний потенціал обох країн дозволяє говорити про розширення напрямків кооперації.