РНБОУ Рада національної безпеки і оборони України

О. Турчинов: Парламент ухвалив Закон, який визначає Росію агресором

Незважаючи на шалений опір провокаторів, які працюють проти нашої країни, та істерію Росії, законопроект «Про особливості державної політики із забезпечення державного суверенітету України над тимчасово окупованими територіями в Донецькій та Луганській областях» було ухвалено у Верховній Раді України 280 голосами. Про це сказав Секретар Ради національної безпеки і оборони України О. Турчинов у коментарі.

За його словами, цей закон створює правові та організаційні умови для відновлення територіальної цілісності України у Донецькій і Луганській областях.

«Окрім того, розширюючи можливості Збройних Сил України, інших військових формувань, цей закон посилює наші позиції щодо відсічі збройній агресії Російської Федерації та відновлення територіальної цілісності України», - наголосив О. Турчинов, додавши, що в цьому законі Російська Федерація «чітко і недвозначно визнана державою‑агресором, а території окремих районів Донецької і Луганської областей окупованими». «Це повністю перекреслює спроби РФ замаскувати війну проти України під «миротворчу операцію» та значно посилює позицію нашої країни в міжнародних судах», - зазначив Секретар РНБО України.

«Дякую всім патріотам України, які забезпечили ухвалення цього важливого для країни закону», - резюмував він.