РНБОУ Рада національної безпеки і оборони України

О. Турчинов: Україна тепер має унікальну технологічну лінію з виробництва ракетних корпусів

Виробництво широкого спектру боєприпасів - завдання, яке Рада національної безпеки і оборони України поставила перед вітчизняним оборонпромом, і це стратегічне питання РНБО України тримає на постійному контролі.

Про це сказав Секретар Ради національної безпеки і оброни України Олександр Турчинов під час відвідання Державної акціонерної холдингової компанії «Артем». Секретар РНБО України оглянув нову технологічну лінію з виробництва корпусів ракет, монтаж якої було завершено інженерами ДАХК «Артем» спільно з іноземними партнерами.

За словами Секретаря РНБО України, найближчим часом на цій унікальній технологічній лінії розпочнеться серійне виробництво корпусів ракет, які «надійно захистять нашу країну». «Унікальність обладнання полягає у тому, що з надміцних сплавів виготовляються корпуси ракет, що повинні витримувати величезний тиск та термонавантаження. Тому навіть мікроскопічні дефекти для цих виробів неприпустимі», - наголосив О.Турчинов. «Ми не копіюємо чиїсь технології, а забезпечуємо нову якість нашої зброї та її перевагу над російськими аналогами», - додав він.

Відповідаючи на запитання журналістів, Секретар РНБО України наголосив, що завдяки роботі українського оборонпрому буде повністю ліквідовано дефіцит боєприпасів та ракет, які необхідні нашим Збройним Силам. Також Олександр Турчинов розповів про початок виробництва ДАХК «Артем» корпусів для 152-мм снарядів за рахунок модернізації та оновлення потужного пресового обладнання, а також про плани «Укроборонпрому» щодо створення нових сучасних технологічних ліній, які забезпечать виробництво боєприпасів широкого спектру. Ці питання були обговорені на нараді, яку провів Секретар РНБО України з керівництвом оборонного концерну.

Фотогалерея