РНБОУ Рада національної безпеки і оборони України

Секретар РНБО України Олександр Турчинов провів зустріч з делегацією парламенту Канади на чолі з Головою оборонного комітету Стівеном Фюром

Секретар Ради національної безпеки і оборони України Олександр Турчинов провів зустріч з делегацією парламенту Канади на чолі з Головою оборонного комітету Стівеном Фюром.

Під час зустрічі співрозмовники обговорили ситуацію на сході України, нарощення в Криму військового потенціалу РФ, її домінування в Чорноморському басейні, та російсько-білоруські штабні навчання «Запад-2017».

За словами О. Турчинова, на Донбасі щодня спостерігається збільшення кількості зброї та боєприпасів, які завозяться російськими військами.

«Ми розуміємо, чому Путін проти озброєної місії ООН, яка б контролювала кордон з Росією. Тому що тільки перекривши кордон можна зупинити завезення військових зброї та боєприпасів з Росії до окупованої території»,- сказав він, додавши, що поки не буде встановлений контроль за кордоном,  Росія продовжуватиме війну.

Секретар РНБО України також наголосив, що під час російсько-білоруських штабних навчань «Запад-2017» Путін продемонстрував готовність до наступальної війни.

«Останній етап навчань був присвячений перевірці боєготовності ядерної тріади, були відпрацьовані повітряні, наземні та морські її складові. Тим самим Путін демонструє готовність до ведення потужної континентальної війни», - сказав О. Турчинов.

Окрім того, співрозмовники обговорили питання реформування сектору безпеки і оборони України та співпрацю між нашими країнами у військово-технічній сфері.

Підсумовуючи, О. Турчинов наголосив, що Україна розглядає Канаду не просто як стратегічного партнера, а як друга.

Своєю чергою, С. Фюр наголосив, що Канада «завжди готова всіляко допомагати Україні».

Фотогалерея