РНБОУ Рада національної безпеки і оборони України

Олександр Турчинов: Режими Росії та Північної Кореї стають дедалі більше схожими

Режими Росії та Північної Кореї стають дедалі більше схожими один на одного, і світ починає це розуміти. Так прокоментував Секретар Ради національної безпеки і оборони України Олександр Турчинов запровадження США нових санкцій проти РФ.

За його словами, санкції проти Росії, що введені в дію законом, підписаним Президентом США Дональдом Трампом - надзвичайно важливе рішення. «Знаковим є те, що в законі, прийнятому Конгресом, підтриманому Сенатом та підписаному Президентом США Д. Трампом, яким було запроваджені санкції, Росія виписана поряд з Північною Кореєю», - сказав О. Турчинов.

«Це свідчить про те, що світ починає розуміти, що режими цих країн стають дедалі більше схожими один на одного - непередбачуваними та небезпечними», - зазначив він.

Разом з тим, підсумував Секретар РНБО України, це один із важливих кроків до повної ізоляції Путіна і тієї тоталітарної країни, на яку він перетворив сучасну Росію. «Всі диктатори мають пам'ятати, що кінець у них один - тотальне презирство та ганьба», - сказав він.