РНБОУ Рада національної безпеки і оборони України

Секретар РНБО України Олександр Турчинов провів зустріч з Віце-прем'єр-міністром Республіки Молдова з питань реінтеграції Георге Беланом

Секретар Ради національної безпеки і оборони України Олександр Турчинов провів зустріч з Віце-прем'єр-міністром Республіки Молдова з питань реінтеграції Георге Беланом.

Під час зустрічі співрозмовники обговорили питання поглиблення співробітництва між країнами в сфері безпеки і оборони.

Окремо сторони обговорили питання гібридної агресії РФ проти України та Молдови.

«Гібридна агресія РФ проти суверенної країни почалася у 1992 році з Молдови», - сказав О. Турчинов, підкресливши, що невиконання РФ міжнародних зобов'язань щодо виводу своїх військових з Придністров'я є одним з факторів дестабілізації безпекової ситуації в Європі.

Співрозмовники обговорили також комплекс заходів та координацію дій у безпекових питаннях з метою стабілізації ситуації в регіоні.

Г. Белан наголосив, що Україна подає Молдові «гарний приклад протидії агресії, зокрема, боротьби з російською пропагандою». «Ми ухвалили проект закону щодо обмеження мовлення інформаційних програм з тих країн, які не підписали Європейську конвенцію з транскордонного телебачення», - пояснив він.

Крім того, сторони висловили зацікавленість у координації дій для відновлення територіальної цілісності України та Молдови і забезпечення безпеки в Європі.

Фотогалерея