РНБОУ Рада національної безпеки і оборони України

Секретар РНБО Олександр Турчинов провів зустріч з Головою Представництва Європейського Союзу в Україні Хьюгом Мінгареллі

Відбулась зустріч Секретаря РНБО Олександра Турчинова з Головою Представництва Європейського Союзу в Україні Хьюгом Мінгареллі. Під час зустрічі співрозмовники обговорили питання реформування сектору безпеки і оборони України та співпрацю з ЄС щодо протидії кібернетичній агресії.

Зокрема, сторони обговорили останню потужну кібератаку на інформаційні ресурси України і питання співпраці України та ЄС в протидії кіберзагрозам.

«Співпраця в цьому питанні для нас надзвичайно актуальна, тому що кібернетична війна є однією з небезпечних складових гібридної агресії РФ проти нашої держави», - сказав О.Турчинов, додавши, що остання атака була найпотужнішою та спрямованою проти інформаційних ресурсів державних структур, банківського сектору, суб'єктів критичної інфраструктури та суб'єктів економічного поля України.

Співрозмовники обговорили також особливості проектів законів України "Про Національну безпеку України", "Про особливості державної політики з відновлення державного суверенітету України над тимчасово окупованою територією Донецької та Луганської областей", підготовлені Апаратом РНБО.

О.Турчинов наголосив, що незважаючи на гібридну війну, яку веде проти України РФ, «ми не зупиняємо процес зміцнення нашої обороноздатності та реформування сектору безпеки і оборони України відповідно до стандартів НАТО».

Х. Мінгареллі наголосив, що для ЄС є принциповим питання підтримки суверенітету та територіальної цілісності України. «Ми підтримуємо реформи, що відбуваються в Україні, та готові до активної співпраці у протидії кіберзагрозам, що становлять спільну небезпеку для наших країн».

Переглянути фотогалерею