РНБОУ Рада національної безпеки і оборони України

Відбулась зустріч Секретаря РНБО Олександра Турчинова з заступником Генерального секретаря НАТО з питань нових викликів безпеці Соріном Дукару

Відбулась зустріч Секретаря Ради національної безпеки і оборони України Олександра Турчинова з заступником Генерального секретаря НАТО з питань нових викликів безпеці Соріном Дукару. Під час зустрічі співрозмовники обговорили ситуацію, що склалась в Україні внаслідок гібридної агресії РФ проти нашої держави. За словами О. Турчинова, вздовж кордону України з Росією вибудовується потужна інфраструктура російських військ, «створюються нові дивізії в Білгородській і Ростовській областях, поблизу східного та північного кордонів».

«Немає потреби вам розповідати про мілітаризацію в Калінінграді та створення потужних баз у Сирії РФ», - сказав Секретар РНБО, додавши, що Росія значно зміцнила свої позиції в Чорноморському та Балтійському басейнах.

Окрім того, співрозмовники обговорили методи гібридної агресії РФ проти нашої країни. «Окрім військових дій, ведеться економічна, енергетична та інформаційно-кібернетична агресії проти нашої країни», - пояснив він.

Значну увагу під час обговорення сторони приділили питанням поглиблення співробітництва у військово-технічній сфері та сфері кібербезпеки між Україною та країнами-членами НАТО. В свою чергу, С. Дукару наголосив, що «Україна - наріжний камінь в євроатлантичній безпеці».

Окрім того, Заступник генерального секретаря НАТО наголосив на важливості співпраці в науковій сфері та в питаннях кібербезпеки. «На даному етапі ми поглиблюємо практичну співпрацю та інтеграцію наших дій», - сказав він, додавши, що робота цільового фонду для України з питань кібербезпеки при НАТО визнана задовільною, і «зараз планується розширення його роботи».

С.Дукару відмітив глибинні реформи сектору безпеки та оборони України, «які знаходяться не лише на папері, а дійсно глибинні та направлені на євроатлантичну інтеграцію України». «Ми сьогодні вийшли на той рівень практичної співпраці, якої до цього ніколи не було. Вірю в європейську та Північноатлантичну інтеграцію України», - наголосив він та підсумував, що безпекові інтереси України та НАТО повністю пов'язані та переплетені.

Фотогалерея