РНБОУ Рада національної безпеки і оборони України

Секретар РНБО України Олександр Турчинов взяв участь у церемонії випуску офіцерів Національної академії Національної гвардії України

Секретар Ради національної безпеки і оборони України Олександр Турчинов взяв участь у церемонії випуску офіцерів Національної академії Національної гвардії України та вручив їм дипломи і відомчі нагороди.

О. Турчинов наголосив, що Національну гвардію було сформовано «у найдраматичніші часи, коли жорстокий і сильний ворог напав на Україну», і вона першою вступила у бій, дозволивши сформувати обороноздатну армію, відновити потенціал оборонної промисловості, провести мобілізацію. «Не було техніки, важкого озброєння, але були мужність і героїзм, що дозволило зупинити ворога, розпочати звільнення України», - сказав він.

«Саме тоді ворог дізнався, що в України є Гвардія, закон якої - «Гвардія не відступає!». Переконаний, що цей закон буде законом вашого життя», - наголосив Секретар РНБО України.

Звертаючись до присутніх, О. Турчинов зазначив: «Ви стали офіцерами Національної гвардії, командирами, і держава довіряє вам потужну зброю, сучасну техніку, а головне - держава довіряє вам свій захист». «Переконаний, що кожен з вас стане професійним мужнім командиром, який забезпечуватиме нові перемоги нашої Гвардії», - сказав Секретар РНБО України.

О. Турчинов подякував «батькам, які виховали справжніх патріотів, справжніх лицарів, які обрали сенсом свого життя захист рідної країни».

Сьогодні Секретар РНБО України також візьме участь у відкритті оновленого відділу прикордонної служби «Тополі» Харківського прикордонного загону.