РНБОУ Рада національної безпеки і оборони України

Відбулась зустріч Секретаря РНБО Олександра Турчинова з представниками оборонного та безпекового сектору Великої Британії

Відбулась зустріч Секретаря РНБО Олександра Турчинова з представниками оборонного та безпекового сектору Великої Британії. Під час зустрічі сторони обговорили питання нарощування співпраці між країнами в секторі безпеки і оборони, інтенсифікацію співпраці в питаннях інформаційної та кібербезпеки.

Окрім того, співрозмовники обговорили ситуацію, що склалася в Україні через гібридну війну, яку веде проти нашої країни РФ. В цьому контексті сторони констатували, що поки не буде відновлено територіальну цілісність України, неможливо послабити санкційний тиск на країну-агресора.

Окрім того, О.Турчинов наголосив, що нас поєднує з Британією значно більше, ніж стратегічне партнерство. «Хочу нагадати, що коли підписувався Будапештський меморандум, гарантом нашої безпеки виступила Велика Британія разом з США і Росією», - сказав він, додавши, що активна позиція Великобританії та США допомогла б пришвидшити вирішення питання деокупації захопленої Росією української території.

За словами О.Турчинова, Росія веде війну не лише проти України, але і проти Європи, використовуючи гібридні методи, щоб руйнувати західні країни зсередини. «Ми розуміємо, що у вас зараз накопичено багато досвіду протидії агресора у всіх сферах безпеки. Впевнений, що тут у наших країн є чому повчитись одна в одної», - сказав Генеральний директор МЗС з безпекових та консульських питань Ф. Бартон, зазначивши, що «ми свідомі того, яку загрозу представляє Росія для України Європи в цілому".

Переглянути фотогалерею