РНБОУ Рада національної безпеки і оборони України

Перший заступник Секретаря РНБО України Олег Гладковський провів зустріч з вищим керівництвом оборонних відомств Республіки Філіппіни

Перший заступник Секретаря РНБО України Олег Гладковський у рамках робочого візиту до Республіки Філіппіни зустрівся з вищим керівництвом оборонних відомств країни.

Зокрема, український високопосадовець провів офіційну зустріч з Секретарем з Національної Оборони країни Делфіном Лорензана, під час якої сторони обговорили потенційні напрямки військово-технічного співробітництва між країнами.

«Із впевненістю констатую, що Україна та Республіка Філіппіни можуть результативно співпрацювати у сфері ВТС. Це стане ще одним позитивним кроком для розширення двосторонньої взаємодії між країнами»,- зазначив О. Гладковський. Співрозмовники обговорили питання співпраці, зокрема, у галузі кораблебудування, вироблення засобів протиповітряної оборони, БПЛА, радарної техніки та систем озброєння.

«Насправді Філіппіни зі своїм ринком та економікою відкривають великі перспективи для українських розробників та виробників. Кораблебудування, різноманітні системи озброєнь, радари, БПЛА - і це не повний перелік того, що Україна може запропонувати в рамках взаємовигідної оборонної співпраці», - зазначив Перший заступник секретаря РНБО України.

Окрім цього, О. Гладковський провів зустрічі з командуючим військово-повітряних сил Лтгеном Едгар Фаллоріною та заступником Секретаря Національної оборони із закупівель та логістики Джесусом Рей Авіллою.

«Переконаний,  що мій візит до Республіки Філіппіни стане новою відправною точкою для розвитку результативної співпраці, адже ми маємо багато того, що нас об'єднує. Тому поглиблення українсько-філіппінської співпраці у сфері ВТС сприятиме зміцненню національної безпеки наших держав. Більше того, після проведених зустрічей я був приємно вражений, що вище військове керівництво Республіки Філіппіни досить добре поінформовано про діяльність ДП «Антонов» та знайоме з його продукцією та здобутками. Це викликало у мене справжню гордість за нашу авіаційну промисловість», - додав Перший заступник Секретаря РНБО України.