РНБОУ Рада національної безпеки і оборони України

О. Турчинов: Українська зброя має попит на світових ринках

«Кількість підписаних контрактів та меморандумів про співпрацю свідчить, що українська зброя та українські технології мають попит на світових ринках», - заявив Секретар Ради національної безпеки і оборони України Олександр Турчинов у Стамбулі під час відвідання міжнародної виставки оборонної промисловості «IDEF 2017».

Зокрема, Секретар РНБО України повідомив, що підписано спільні проекти з виробництва боєприпасів, меморандуми про співробітництво у виробництві авіоніки, навігації та нових літаків.

О. Турчинов зазначив, що експозиція України, в якій представлені авіація, бронетехніка, стрілецька зброя, артилерія та ракетна галузь, «є найбільшою з часів Незалежності». «Великий інтерес викликав розроблений українськими вченими та конструкторами динамічний захист броні, який рятує бойові машини від прямого влучення снаряду. Окрім того, не мав аналогів на виставці безпілотний бронетранспортер «Фантом», який може точно виявляти і знищувати ціль, вести розвідку, вивозити поранених бійців у надскладних та небезпечних умовах», - сказав Секретар РНБО України, додавши, що значну увагу також привернули нові розробки ДП «Антонов».

«Зараз в українській експозиції, - сказав О. Турчинов, - вперше продемонстровано нову якість - спільне державне і приватне партнерство. Представлені нові спільні розробки та вироби державних і недержавних підприємств. Ми будемо підтримувати цю співпрацю та активно її розвивати».  

«Українська зброя, яка проходить випробування у бою, викликає зацікавленість представників багатьох країн. Сподіваюсь, що і оборонпром, і всі наші оборонні підприємства знайдуть нових клієнтів, нових партнерів як для спільного виробництва, так і для реалізації своєї продукції», - сказав О. Турчинов.

Відповідаючи на запитання журналістів, Секретар РНБО України зазначив, що Україна і Туреччина мають багато перспективних спільних проектів у військовій галузі. Він, зокрема, повідомив, що створено Спільну робочу групу з координації стратегічних проектів, яка працює над їх практичною реалізацією. О.Турчинов повідомив, що турецькі партнери також готові інвестувати українські оборонні підприємства. «Це нові масштабні проекти, зараз ми їх обговорюємо, і сподіваюсь, що від теорії перейдемо до їх втілення», - сказав Секретар РНБО України.

О. Турчинов на чолі офіційної делегації України перебуває з візитом у Турецькій Республіці.

Фотогалерея