РНБОУ Рада національної безпеки і оборони України

Секретар РНБО України О. Турчинов провів зустрічі з керівниками оборонно-безпекового сектору Турецької Республіки

Секретар Ради національної безпеки і оборони України Олександр Турчинов у Стамбулі провів зустрічі з Міністром національної оборони Турецької Республіки Фікрі Ишиком, Генеральним секретарем Ради національної безпеки Турецької Республіки Сейфуллахом Хаджимуфтюоглу та керівником оборонпрому Турецької Республіки Ісмаїлом Деміром.

Сторони констатували стратегічний та дружній характер двосторонніх відносин і наголосили на суттєвому прогресі у галузі військово-технічного співробітництва. За словами О. Турчинова, поглиблення співробітництва у військово-політичній та військово-технічній сферах є одним з ключових напрямків українсько-турецьких відносин.

У цьому контексті Секретар РНБО України високо оцінив роботу Спільної робочої групи з координації стратегічних проектів, створеної минулого року, зазначивши, що завдяки цьому перелік українсько-турецьких проектів суттєво розширено.

«Для нас дуже важливі конкретні результати, які посилюють оборону і безпеку наших країн», - підкреслив О. Турчинов.

Також Секретар РНБО України висловив сподівання, що до візиту Президента Турецької Республіки Реджепа Таїпа Ердогана до Києва «ми встигнемо розпочати ще кілька спільних проектів».

О. Турчинов та керівники оборонно-безпекового сектору Туреччини висловилися за подальшу інтенсифікацію співпраці в авіаційній та ракетно-космічній галузях, створенні нових видів озброєння та спеціальної техніки.

Під час роботи української делегації були підписані протоколи про нові напрямки співпраці між турецьким і українським оборонпромами.

Як повідомлялося раніше, Секретар РНБО України у рамках візиту до Турецької Республіки взяв участь в офіційній церемонії відкриття міжнародної виставки оборонної промисловості «IDEF 2017».

Фотогалерея