РНБОУ Рада національної безпеки і оборони України

Перший заступник Секретаря РНБО України Олег Гладковський провів зустріч з керівництвом Генерального штабу Збройних Сил Ісламської Республіки Пакистан

Перший заступник Секретаря Ради національної безпеки і оборони України Олег Гладковський провів зустріч з керівництвом Генерального штабу Збройних Сил Ісламської Республіки Пакистан.

«Приємно зазначити, що Україна і Пакистан протягом тривалого часу є важливими і надійними партнерами у сфері військово-технічного та оборонно-промислового співробітництва», - наголосив О. Гладковський.

За словами Першого заступника Секретаря РНБО України, нині обидві країни мають достатній промисловий потенціал та значний досвід практичної взаємодії у чітко визначених проектах.

«Хочу наголосити, що українська сторона високо цінує рівень взаємин, який склався у процесі українсько-пакистанського партнерства», - резюмував Олег Гладковський.

Також Перший заступник Секретаря РНБО України зустрівся з делегацією слухачів та науково-викладацького складу Національного університету оборони Збройних Сил Ісламської Республіки Пакистан.

Під час зустрічі О. Гладковський високо оцінив нинішній рівень взаємин між Україною і Пакистаном та розповів про реформування українського оборонно-промислового сектору.

 «Україна за підтримки міжнародних партнерів крок за кроком здійснює програмні реформи в усіх структурах сектору безпеки і оборони, а також в оборонно-промисловому комплексі», - зазначив О. Гладковський.

Він наголосив, що українська сторона працює над впровадженням стандартів НАТО, враховуючи практичний досвід, набутий українською армією під час бойових дій на сході України.

«Наша кінцева мета - високотехнологічна та потужна оборонна промисловість, а також лідируючі позиції на світовому ринку сучасних озброєнь. Ми працюємо над тим, аби побудувати систему ефективного управління оборонними підприємствами та взаємодії між ними», - зазначив О. Гладковський.

На думку Першого заступника Секретаря РНБО України, успіх реформування ОПК залежатиме від створення сприятливих умов для участі вітчизняних та іноземних інвесторів у військово-технічних проектах, а також підтримки інноваційних розробок українських конструкторських бюро.