РНБОУ Рада національної безпеки і оборони України

Олександр Турчинов: Добровольчі батальйони заклали ідеологію розбудови сильної патріотичної незалежної країни, яка здатна себе захищати

Добровольчі батальйони, які разом з батальйонами Національної гвардії України та підрозділами Збройних Сил України у 2014 році першими прийняли бій, не тільки зупинивши ворога, але й відкинувши його на сотні кілометрів назад, заклали ідеологію розбудови сильної патріотичної незалежної країни.  Про це заявив Секретар Ради національної безпеки і оборони України Олександр Турчинов під час виступу на презентації книги «Добробати. Історія подвигу батальйонів, що врятували країну», що відбулася сьогодні в Києві.

О.Турчинов наголосив, що саме завдяки добровольцям країна виграла час, «щоб створити справжню армію, бойову Національну гвардію, дієвий оборонно-промисловий комплекс, отримати реальну зброю». «Саме завдячуючи вам - тим, хто першими пішли і стали в проломі за свою країну, ми довели, що Україна була, є і буде, що Україна може себе захистити, навіть коли жодного набою наші партнери нам не дали», - сказав Секретар РНБО України.

За словами О.Турчинова, у 2014 році «ми починали з добровольчих батальйонів, а зараз маємо добровольчу національну армію, добровольчу Національну гвардію та інші добровольчі силові підрозділи».

«Добровольчі батальйони заклали ідеологію розбудови сильної патріотичної незалежної країни, яка здатна себе захищати, яка здатна перемагати», - підсумував Секретар РНБО України.

Фотогалерея