РНБОУ Рада національної безпеки і оборони України

Секретар РНБО О.Турчинов провів зустріч з Державним Секретарем з питань оборони Великої Британії М.Фаллоном

Секретар Ради національної безпеки і оборони України Олександр Турчинов провів зустріч з Державним Секретарем з питань оборони Великої Британії Майклом Фаллоном.

Під час зустрічі співрозмовники обговорили поточну ситуацію на сході України та намагання Російської Федерації збільшити свій вплив на світовій арені через дестабілізацію ситуації в Україні та на Близькому Сході. Окрему увагу сторони приділили обговоренню питань реформування сектору безпеки і оборони України відповідно до стандартів НАТО та поглибленню українсько-британської співпраці у військово-технічній сфері.

За словами О.Турчинова, блокування поставок летальної зброї до України або технологій їх виробництва «ми вважаємо стратегічною помилкою». «Адже від українського оборонного потенціалу залежить безпека Європи», - сказав він, додавши, що Великобританія завжди підтримувала нашу країну, «за що ми вдячні, але вважаємо, що настав час, коли наша співпраця має піднятися на більш високий рівень».

Секретар РНБО наголосив, що ситуація у світі вимагає послідовної і твердої позиції «щодо протидії тероризму та військовій агресії, без якої неможливо відновити систему колективної безпеки».

Своєю чергою, Державний секретар наголосив, що Великобританія зацікавлена в збільшенні допомоги Україні: «Ми сподіваємось послідовно збільшити допомогу та наростити рівень військово-технічної співпраці».

Також М.Фаллон запевнив, що позиція Великої Британії щодо санкційного тиску на державу-агресора залишається незмінною. «Санкції проти РФ потрібні до повного виконання Мінських угод», - наголосив він, додавши, що «конфлікт в Україні залишається в зоні нашої уваги, і Британія і надалі підтримуватиме вашу Державу на її демократичному шляху».

Фотогалерея