РНБОУ Рада національної безпеки і оборони України

О.Турчинов про допит Януковича: Я переконаний, що його потрібно допитувати не як свідка, а як головного обвинуваченого

Секретар Ради національної безпеки і оборони України Олександр Турчинов вважає, що колишній президент України Віктор Янукович повинен бути допитаний не як свідок у справах про події на Майдані, а як головний обвинувачений.

«Ви знаєте, в чому проблема цього допиту? У тому, що Януковича будуть допитувати як свідка, як це не дивно звучить. Цей допит ініціював захист бійців «Беркута», яких звинувачують у розстрілі активістів Майдану. «Росіяни, які дали дозвіл на цей допит, просто хочуть зробити шоу, в якому «свідок» Янукович буде захищати «беркутівців» і обливати брудом Майдан», - сказав він в ексклюзивному інтерв'ю агентству «Інтерфакс-Україна».

О.Турчинов переконаний, що Янукович не визнає свою провину. «Він розповідатиме, що «Беркут» виконував свій обов'язок, тощо. Суд пішов назустріч захисту підозрюваних у вбивствах, і став інструментом реалізації чужого сценарію. Я переконаний, що Януковича треба допитувати не як свідка, а як головного обвинуваченого, і для цього є всі підстави: починаючи від масштабної корупції і завершуючи його особистою відповідальністю за розстріл Небесної Сотні», - вважає Секретар РНБО України.

На його думку, В.Януковича також потрібно судити за державну зраду. «Згадайте підписане ним звернення до Путіна про введення військ в Україну. За це треба відповідати. Якщо ми не можемо забезпечити доправлення Януковича в Україну, має бути заочне правосуддя. Український суд повинен служити Україні та її законам, а не працювати масовкою в сценарії російських спецслужб», - сказав О.Турчинов.