РНБОУ Рада національної безпеки і оборони України

О.Гладковський: Україна і Туреччина мають значний потенціал для співробітництва у сфері оборони

Перший заступник Секретаря Ради національної безпеки та оборони Олег Гладковський відвідав Турецьку Республіку з робочим візитом.

На запрошення турецької сторони О.Гладковський взяв участь у виставці оборонної промисловості Musiad у Стамбулі.

У рамках візиту Перший заступник Секретаря РНБО України, зокрема, провів перемовини із головою Підсекретаріату оборонної промисловості Турецької Республіки Деміром Іcмаїлом, під час яких сторони обговорили головні напрямки співпраці між Україною та Туреччиною в сфері ОПК.

«Хочеться особливо наголосити, що на сьогодні Туреччина є однією з пріоритетних країн для співпраці в галузі оборонної продукції. Наразі як Україна, так і Турецька Республіка постали перед глобальними безпековими викликами, які, впевнений, ми можемо подолати лише поєднавши наші зусилля та потенціал. Одна з найголовніших цілей - відкриття спільних підприємств, які б задовольняли потреби не лише наших країн, але й забезпечили успішний вихід на інші ринки. Запевняю: Україна, зі свого боку, робитиме все необхідне, аби найближчим часом без перешкод запрацювали такі підприємства», - зазначив О.Гладковський.

Перший заступник Секретаря РНБО України також провів зустрічі із керівництвом провідних турецьких компаній Aselsan, Havelsan, Roketsan.

 «Продукція ваших компаній становить інтерес для української сторони. Водночас, наскільки мені відомо, ви також зацікавлені в українських технологіях, які можуть значно покращити характеристики виробів. Тому найкраще в цій ситуації - поєднати наші технічні та ваші інвестиційні можливості», - зазначив О.Гладковський.

 Він особливо акцентував на двосторонній співпраці в космічній, авіаційній та бронетанковій галузях, співробітництві у сферах зв'язку та виробництва БПЛА.