РНБОУ Рада національної безпеки і оборони України

Перший заступник Секретаря РНБО України О.Гладковський отримав орден за зміцнення військово-технічної співпраці з Іспанією

Україна відкрита для співпраці з іспанськими компаніями у сфері ОПК, зокрема, у частині створення спільних підприємств та роботи з українськими  конструкторськими бюро. Про це заявив Перший заступник Секретаря Ради національної безпеки і оборони України Олег Гладковський під час вручення йому іспанського «Ордена за Громадянські заслуги» ступеня Командора.

О.Гладковський наголосив, що Іспанія «є великим другом України в Європейському Союзі та надійним партнером». «Насамперед ми вдячні вашій країні за підтримку територіальної цілісності Української держави, - сказав Перший заступник Секретаря РНБО України.

Зі свого боку Посол Королівства Іспанія в Україні Херардо Бугайо Оттоне, який вручив О.Гладковському нагороду, зазначив, що Орден «символізує вдячність та шану за Ваші заслуги перед Іспанією». «Особливо хочеться зазначити, що саме завдяки Вашій активній діяльності контакти у військово-технічній сфері між Іспанією та Україною останнім часом значно інтенсифікувались», - підкреслив Посол.

«Орден за Громадянські заслуги» (ісп. Orden del Mérito Civil) заснований королем Альфонсом XIII 1926 року для визнання цивільних заслуг перед державою. Орден також може бути вручений іноземним громадянам за їх заслуги перед Іспанією.