РНБОУ Рада національної безпеки і оборони України

Вітання Секретаря РНБО України О.Турчинова з нагоди Дня Покрови Пресвятої Богородиці та Дня захисника України

Сьогодні, в День Покрови Пресвятої Богородиці, ми святкуємо День захисника України. Це не випадково - на Запорізькій Січі козаки вважали Пресвяту Богородицю своєю заступницею і покровителькою. Тому дуже символічно, що День захисника ми святкуємо на Покрову. Поєднання історичної пам'яті та духовних традицій - це той фундамент, на якому ми будуємо нашу демократичну європейську державу.

Професія захисника Батьківщини нині одна з найбільш шанованих в українському суспільстві, а наша армія сьогодні стає однією з найбільш боєздатних в Європі. Так склались обставини. Щоб зупинити ворога, ми взяли зброю до рук, і щодня мужні воїни - нащадки козаків - стоять в проломі за Україну. Щодня. Без перерв і вихідних.

Слава вам, воїни! Вічна пам'ять тим, хто віддав своє життя за свободу та незалежність Батьківщини!

Успіх наших перемог у протистоянні з сильним і жорстоким ворогом - не лише в сучасній зброї і професіоналізмі військовослужбовців, але, перш за все, в єдності нашого народу. Лише за два роки завдяки спільним зусиллям ми змогли відродити та озброїти українську армію. Кожен сьогодні робить все, що може, щоб Україна стала незалежною, демократичною, потужною європейською державою, а гарантом нашої незалежності та розвитку є сильна та незламна українська армія!

Вітаю всіх захисників України зі святом! Нехай Господь береже Україну, вас та ваші родини!