РНБОУ Рада національної безпеки і оборони України

Секретар РНБО України О.Турчинов зустрівся з Міністром національної оборони Румунії М.Мотоком

Секретар Ради національної безпеки і оборони України Олександр Турчинов зустрівся з Міністром національної оборони Румунії Міхнеа Мотоком.

Під час зустрічі сторони обговорили питання активізації українсько-румунського співробітництва в сфері безпеки і оборони та співпраці в сфері кібербезпеки і кіберзахисту, окрему увагу приділивши питанням протидії  гібридній, зокрема, інформаційній війні.

За словами О.Турчинова, співпраця між оборонпромами повинна посилюватися, «що сприятиме зміцненню обороноздатності як України, так і Румунії».

«Переконаний у необхідності підписати міжурядову угоду про військово-технічну співпрацю», - сказав Секретар РНБО України, додавши, що це буде черговим кроком, який сприятиме інтенсифікації співпраці між Україною та Румунією.

«Впевнений, наше співробітництво сприятиме зміцненню не лише обороноздатності наших країн, а й загалом - європейської безпеки», - наголосив О.Турчинов.

Своєю чергою, Міністр національної оборони Румунії М.Моток наголосив, що  Румунія розуміє важливість і перспективність співробітництва з Україною: «Ми готові і надалі поглиблювати і розширювати його».

За його словами, румунська сторона «бачить багатообіцяючі можливості для нашої співпраці, зокрема в сфері ракетобудування та кібербезпеки».

Окрім того, М.Моток відмітив «серйозний прогрес у реформуванні сектору безпеки і оборони України». У цьому контексті він наголосив, що Україна може розраховувати на практичну і політичну підтримку усіх своїх зусиль у цій сфері. «Воєнні виклики, з якими зіткнулась Україна, - виклики і для всієї європейської безпеки, вони є викликом і для нас, і для всіх держав - сусідів України», - наголосив він.

Підсумовуючи, М.Моток наголосив, що Румунія і Європа зацікавлені в надійному сильному демократичному проєвропейському партнері - Україні, і все робитиме для того, щоб підтримати нашу країну на цьому шляху.

Фотогалерея