РНБОУ Рада національної безпеки і оборони України

О.Турчинов: Міжнародна співпраця в сфері ВПК зміцнить оборонний потенціал України, її партнерів та в цілому - безпеку в Європі

Секретар Ради національної безпеки і оборони України Олександр Турчинов сподівається, що міжнародна співпраця в сфері ВПК зміцнить оборонний потенціал України, її партнерів та в цілому - безпеку в Європі.

Відкриваючи ХІІІ Міжнародну спеціалізовану виставку «Зброя та безпека-2016» та Х Міжнародний авіакосмічний салон «Авіасвіт-ХХІ», Секретар РНБО України назвав символічним те, що це відбувається напередодні свят - Дня Покрови Пресвятої Богородиці та Дня захисника України.

«Саме захисники України - мужні, сильні люди - зупинили ворога нашої держави, який був значно сильніший, ніж ми. Вічна пам'ять героям, які віддали життя, захищаючи і звільняючи Україну», - сказав О.Турчинов.

Секретар РНБО України наголосив, що за короткий термін Україна відновила боєздатність Збройних Сил, і «сьогодні українська армія є однією з боєздатніших армій Європи».

О.Турчинов констатував, що ворог всупереч домовленостям про припинення вогню продовжує обстріли українських позицій. За його словами, російські війська, які перебувають на території України, разом з підконтрольними їм терористичними угрупованнями продовжують агресивні військові дії проти України, ведуть огонь з забороненої зброї, внаслідок чого гинуть і зазнають поранень українські військові.

«Росія, яка захопила Крим та веде війну на Донбасі, знищує своєю авіацією цивільні квартали у Сирії і спалює гуманітарні конвої, розміщує у Калінінградському регіоні наступальну ракетну зброю, у тому числі таку, що несе ядерний потенціал, - головний фактор небезпеки і дестабілізації у світі. Які ще потрібні аргументи, щоб довести: агресора треба не умовляти, агресора треба зупиняти?! І сьогодні на сході України агресора зупиняє мужність та професіоналізм наших військових», - заявив Секретар РНБО України.

О.Турчинов зазначив, що вітчизняні підприємства виробляють широкий спектр сучасної і ефективної зброї починаючи зі стрілецької і завершуючи потужною бронетанковою технікою, сучасними ракетними комплексами та військово-транспортними літаками. «Ми зацікавлені у плідній та ефективній військово-технічній співпраці з нашими партнерами», - сказав він, підкресливши, що це дозволить суттєво посилити обороноздатність України і її партнерів.

«Сьогоднішня виставка - дуже важливий майданчик, де ми можемо подивитися не тільки на досягнення наших підприємств, а й на можливості наших партнерів», - додав Секретар РНБО України. Виставка, сказав О.Турчинов, демонструє можливості як України, так і її надійних партнерів, і висловив сподівання на укладання багатьох нових контрактів між виробниками сучасної зброї і військової техніки, створення спільних та обговорення перспективних проектів.

Підсумовуючи, О.Турчинов висловив переконання, що співпраця учасників виставки «зумовить нові зрушення, сприятиме виробленню нової сучасної військової техніки і зброї, зміцнить оборонний потенціал України та наших партнерів, а в цілому - безпеку в Європі».

У церемонії відкриття також взяли участь Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков, Міністр оборони України Степан Полторак, Командувач Національної гвардії України Юрій Аллеров, заступники Секретаря РНБО України, керівництво «Укроборонпрому», Керівник Бюро національної безпеки Республіки Польща Павел Солох, який відвідує Україну з дводенним візитом у рамках Протоколу про співпрацю між Апаратом РНБО України та БНБ Республіки Польща, Міністр національної оборони Румунії Міхнеа Моток, Федеральний Міністр оборонної промисловості Ісламської Республіки Пакистан Хуссейн Ран Танвір, представники дипломатичного корпусу.

У виставках беруть участь понад 400 учасників з 13 країн світу, більш ніж 100 учасників з 25 країн мають намір визначитися із купівлею озброєння.

Фотогалерея