РНБОУ Рада національної безпеки і оборони України

О.Турчинов і П.Солох обговорили актуальні напрямки співпраці у безпековому і оборонному секторі

Секретар Ради національної безпеки і оборони України Олександр Турчинов і Керівник Бюро національної безпеки Республіки Польща Павел Солох обговорили актуальні напрямки співпраці у безпековому і оборонному секторі.

Керівник Бюро національної безпеки Республіки Польща (БНБ) відвідує Україну з візитом у рамках Протоколу про співпрацю між Апаратом РНБО України та БНБ Республіки Польща.

Під час зустрічі сторони обговорили ситуацію на Сході України, спроби Росії зірвати мирний процес врегулювання конфлікту та загрозу європейській безпеці через агресивні дії Кремля.

О.Турчинов і П.Солох наголосили на результативному співробітництві України і Польщі у військовій, оборонній та військово-технічній сферах. У цьому контексті сторони високо оцінили діяльність польсько-українсько-литовської бригади, яка влітку нинішнього року взяла участь у найбільшому міжнародному військовому навчанні на території Польщі - «Анаконда 2016».

Україна і Польща розпочали багато перспективних військово-технічних проектів, які мають суттєво посилити оборонний потенціал обох держав та відкрити нові спільні можливості у безпековій сфері. З метою об'єднання зусиль оборонних підприємств, координації роботи у рамках діючих та для створення нових проектів українська сторона запропонувала створити спільну постійно діючу контактно-координаційну групу.

Керівники РНБО України і БНБ Польщі висловилися за важливість подальшого поглиблення двосторонньої співпраці між оборонними відомствами та спецслужбами України і Польщі, розширення військово-технічного співробітництва між нашими країнами. Також було обговорено питання щодо співпраці з Польщею в рамках переходу Збройних Сил України на стандарти НАТО.

У вівторок П.Солох візьме участь у відкритті Секретарем РНБО України О.Турчиновим ХІІІ Міжнародної спеціалізованої виставки «Зброя та безпека-2016» та Х Міжнародного авіакосмічного салону «Авіасвіт-ХХІ».

Фотогалерея