РНБОУ Рада національної безпеки і оборони України

Перший заступник Секретаря РНБО України Олег Гладковський зустрівся з офіційною делегацією Міністерства оборони Королівства Таїланд на чолі із заступником Міністра генералом У.Сітабутром

Перший заступник Секретаря Ради національної безпеки і оборони України Олег Гладковський зустрівся з офіційною делегацією Міністерства оборони Королівства Таїланд на чолі із заступником Міністра генералом У.Сітабутром.

У ході зустрічі, яка відбулася 14 вересня, обговорювалися питання поточного співробітництва та перспективні напрями співпраці у військово-технічній сфері між Україною та Таїландом.

Перший заступник секретаря РНБО України наголосив на безумовному виконанні українською стороною чинної угоди на постачання ОБТ БМ Оплот та акцентував на впровадженні комплексу заходів з підвищення якості та удосконалення обладнання і техніки, що виробляються підприємствами ОПК України.

У контексті перспектив розвитку співробітництва українська сторона підтвердила готовність до співпраці у сфері створення в Таїланді виробництва бронетанкової техніки, зокрема бронетранспортерів БТР-3Е1, з передачею технології.

Представники тайської сторони висловили зацікавленість у продовженні співробітництва та зазначили, що розглядають Україну як надійного довгострокового партнера із значним потенціалом в оборонно-промисловій галузі.

У рамках візиту тайська делегація відвідала ДП «Завод імені Малишева», ДП «Харківське конструкторське бюро машинобудування ім. Морозова» (м. Харків) та ДП «Київський бронетанковий ремонтний завод» (м. Київ).