РНБОУ Рада національної безпеки і оборони України

Секретар РНБО України Олександр Турчинов зустрівся з Міністром закордонних справ Республіки Польща Вітольдом Ващиковскі

Секретар Ради національної безпеки і оборони України Олександр Турчинов зустрівся з Міністром закордонних справ Республіки Польща Вітольдом Ващиковскі.

Під час зустрічі сторони обговорили поточну ситуацію в Україні та безпекову ситуацію в Європі, а також питання реформування сектору безпеки та оборони нашої країни.

За словами О.Турчинова, попри Мінські угоди та домовленості про припинення вогню, щодня російсько-терористичні угруповання здійснюють обстріли наших позицій із забороненої зброї.

«Фактично Росія намагається заблокувати Мінський процес», - сказав Секретар РНБО України, додавши, що крім військових провокацій на сході, спостерігається зміцнення військових баз на території РФ поблизу кордону з Україною, також «збільшується кількість військової авіації на аеродромах, які розташовані поблизу до України».

Сторони обговорили питання залучення експертів  з Польщі та з інших країн НАТО для сприяння проведенню реформ сектору безпеки та оборони України.

О.Турчинов та В.Ващиковскі підкреслили, що Україна та Польща мають спільну позицію щодо необхідності продовження санкцій проти держави-агресора до повного звільнення всіх окупованих територій.

Своєю чергою, В.Ващиковскі розповів про проблеми, з якими стикається Європейський Союз через Brexit, та наголосив на необхідності активізації співпраці з Україною як в рамках ЄС, так і на рівні країн Вишеградської групи, підкресливши, що «Польща підтримувала і підтримуватиме Україну на її шляху до Європи».

Фотогалерея