РНБОУ Рада національної безпеки і оборони України

О. Турчинов: Найближчим часом розпочнуться чергові масштабні військові навчання Російської Федерації біля кордону України

Найближчим часом розпочнуться чергові масштабні військові навчання Російської Федерації біля кордону України.

Про це Секретар Ради національної безпеки і оборони України Олександр Турчинов повідомив під час зустрічі з Міністром оборони Естонської Республіки паном Ханнесом Хансо.

Співрозмовники обговорили поточну ситуацію в Україні та питання двосторонньої військово-технічної співпраці.

За словами О. Турчинова, жодного дня з початку дії Мінських угод не минуло без провокацій та обстрілів з боку російсько-терористичних угрупувань.

«Зокрема, системно ведуться обстріли наших позицій з використанням заборонених Мінськими угодами артилерійських систем великого калібру», - наголосив він.

Співрозмовники були одностайні у думці, що до повного звільнення території України є неприпустимим скасування санкцій проти Росії. На їх переконання, важливо також активізувати військово-технічну співпрацю між Україною та країнами Європи.

Також О. Турчинов та пан Х. Хансо обговорили реформи сектору безпеки і оборони України та досвід Естонії у цій сфері.

Сторони приділили значну увагу питанню співпраці у сфері кібербезпеки, що, за словами Міністра оборони Естонії, надзвичайно актуально, «адже в Таллінні розташована штаб-квартира НАТО з питань кібербезпеки».

«Ми прийняли Стратегію кібербезпеки і створили Національний координаційний центр кібербезпеки. Ця проблема для нас надзвичайно чутлива, тому що кібернетична агресія є складовою гібридної війни, яку веде РФ проти України», - додав О. Турчинов.

Своєю чергою, пан Х. Хансо запевнив Секретаря РНБО України у підтримці нашої країни з боку уряду та народу Естонії. 

«Ми завжди під час зустрічей з партнерами з НАТО та ЄС підтримуємо позицію України», - підкреслив він.

Фотогалерея