РНБОУ Рада національної безпеки і оборони України

Відбулась нарада з керівниками силових відомств та МЗС щодо провокаційних дій Росії в окупованому Криму та ескалацію її дій на Донбасі

Через провокаційні дії Російської Федерації в окупованому Криму та ескалацію її дій на Донбасі Президент Петро Порошенко провів нараду з керівниками силових відомств та МЗС.

В нараді взяли участь Секретар Ради національної безпеки і оборони України Олександр Турчинов, Міністр оборони Степан Полторак, Начальник Генерального штабу Віктор Муженко, Голова СБУ Василь Грицак, Міністр закордонних справ Павло Клімкін, голова Державної прикордонної служби Віктор Назаренко.

Верховний Головнокомандувач наказав привести в посилену бойову готовність підрозділи Збройних Сил України, Національної Гвардії, Прикордонної Служби та Служби безпеки України.

Глава держави доручив прикордонникам посилити пропускний режим у пунктах пропуску, а співробітникам Нацгвардії та Національної поліції - посилити охорону стратегічних об'єктів та об'єктів інфраструктури, щоб запобігти можливим терористичним атакам. Голові СБУ доручено провести екстрене засідання Антитерористичного центру та довести необхідні завдання.

Президент також доручив забезпечити можливість відвідання захоплених в Криму громадян України з боку представників міжнародних правозахисних організацій та Уповноваженого України з прав людини для перевірки умов утримання та захисту інтересів.

Керівники силових структур доповіли про останні події на адмінкордоні з Кримом.

Так, начальник Головного управління розвідки Міністерства оборони генерал-лейтенант Валерій Кондратюк повідомив, що, за наявною інформацією, відбулась збройна сутичка з використанням стрілецької зброї між військовослужбовцями ЗС РФ та прикордонною службою Федеральної служб безпеки РФ.

Голова СБУ Василь Грицак зазначив, що сили і засоби Служби безпеки вже приведені у підвищену бойову готовність.